Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Δείτε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις

Η Marmara Service κυριαρχεί στον χώρο της επισκευής και του γυαλίσματος των μαρμάρων και των μωσαϊκών σας εδώ και έξι δεκαετίες. Έχουμε την κατάλληλη εμπειρία και τα απαραίτητα εργαλεία για να επαναφέρουμε στην αρχική μορφή κάθε είδος μαρμάρινης επιφάνειας, με αποτέλεσμα που πολλές φορές ξεπερνάει ακόμη και την ομορφιά του καινούριου. Δεν είναι τυχαίο που είμαστε οι Νο.1 σε προτίμηση για συντηρήσεις πολυτελών σκαφών και πολυτελών επαγγελματικών χώρων. Έχουμε αναλάβει δουλειές, όπως για παράδειγμα μαρμάρινους νεροχύτες, που στα μάτια των ιδιοκτητών έμοιαζαν κατεστραμμένοι. Η Marmara Service απέδειξε πως όλα μπορούν να γίνουν και πάλι σαν καινούρια, άμεσα και οικονομικά, προσφέροντας και πάλι μοναδική ομορφιά στον χώρο.

Ενδεικτικά, δείτε μερικές δουλειές μας σε σκάφη εδώ

Παρακάτω σας απαντάμε στις πιο συχνές ερωτήσεις που προκύπτουν. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη απορία, μπορείτε να μας καλέσετε και να σας απαντήσουμε σε όλα!

Γιατί η βρωμιά παρατηρείται στις άκρες των δαπέδων μου, και δεν φεύγει με το σφουγγάρισμα;
Γιατί:
  1.  Δεν τα γυαλίζει κανένας τεχνίτης
  2. Έχουν λειανθεί με ξηρά τριβή
  3. Είναι με ”χοντρό” νούμερο τριμμένα με συνέπεια να ”κρατάει” τη βρωμιά από το πέρασμα του χρόνου. 
Γιατί όταν πέφτει νερό ή όταν σφουγγαρίζω δημιουργούνται λεκέδες;
Από τις χρόνιες παρκετίνες τις οποίες χρησιμοποιούν οι νοικοκυρές ή από την κακή τεχνική γυαλίσματος που χρησιμοποιούσαν οι παλαιότεροι τεχνίτες.
Γιατί στα δάπεδα μου να τοποθετήσω μάρμαρα;

Η Ελλάδα είναι πλούσια σε κοιτάσματα μαρμάρων (και σε πολλούς χρωματισμούς). Το υλικό είναι προσιτό σε κατασκευές χαμηλού σχετικά προϋπολογισμού. Αν λοιπόν γίνει σωστή επιλογή για κάθε χρήση, και η κατάλληλη εφαρμογή από ειδικευμένο τεχνίτη, τότε έχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα που διαρκεί πολλές δεκαετίες, δίνοντας μια ξεχωριστή ομορφιά!

Γιατί στις άκρες των δαπέδων ασπρίζουν τα μάρμαρα και δεν γυαλίζουν;

Αυτό κυρίως είναι εμφανές στα σκούρα μάρμαρα, γιατί λίγοι τεχνίτες μπορούν να τα τρίψουν, και να τα γυαλίσουν.

Έχω παρατηρήσει υγρασία στα μάρμαρα μου.

Αυτό ο πελάτης πρέπει να μας το επισημάνει πριν τις εργασίες, γιατί το μάρμαρο ακόμα και αν γυαλιστεί, παραμένει θαμπό, τοπικά, ή εξολοκλήρου. Η υγρασία υπάρχει κάτω απο τα μάρμαρα (περιστασιακή ή μόνιμη) που με το φαινόμενο της διαπήδησης εμφανίζεται στην επιφάνεια του και εκεί δεν γυαλίζει.Δεν ευθύνεται ο τεχνίτης για αυτό. 

Μέσα σε οικίες ή οικοδομές εργάζεστε πριν ή μετά τους ελαιoχρωματιστές;

Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα και στις δύο περιπτώσεις, γιατί δουλεύουμε χωρίς σκόνη, και δεν λερώνουμε τους τοίχους.
 Εξαίρεση στα μαρμαρινα σκαλοπάτια,  που προτιμούμε πριν το βάψιμο. 

Μου έπεσε υγρό στο μάρμαρο, και εκεί δεν γυαλίζει.

Λύση υπάρχει μόνο με τη δική μας παρέμβαση.

Μπορώ να γυαλίσω μόνος(η) μου τα μάρμαρα;

Η τεχνική εφαρμόζεται μόνο απο επαγγελματίες με ειδικά υλικά, και εργαλεία.

Οι λεκέδες μπορούν να εξαλειφτούν από τα μάρμαρα μου;

Έχει σημασία πως δημιουργήθηκαν, πόσο καιρό, και τι μάρμαρο έχετε. Αν έχει διεισδύσει στο πέτρωμα, τότε αυτό που αντισταθμίζεται είναι:

το κόστος εργασιών αλλαγής της πλάκας, ή της αγοράς ειδικού προϊόντος για την αφαίρεση του. Μπορεί να υπάρχουν ”λεκέδες σκουριάς” που να μην δημιουργήθηκαν από εξωτερικούς παράγοντες. Αυτό οφείλεται στη χημική σύσταση ορισμένων μαρμάρων να περιέχουν εκτός από το βασικό τους στοιχείο τον ασβεστίτη, και σίδηρο σε μικρότερα ποσοστά (οξείδωση).

Πάνω από τα μάρμαρα μου έχει κολληθεί μοκέτα.

Κανένα πρόβλημα, αφαιρούμε μοκέτα και κόλλες για να τρίψουμε το μάρμαρο.

Πως θα συντηρώ τα μάρμαρα μου;

Η Συντήρηση των μαρμάρων ύστερα από την δική μας παρέμβαση, γίνεται μόνο με νερό . Για βαθύτερο καθαρισμό, χρησιμοποιούμε καθαριστικό με βάση το σαπούνι, πάντα με ουδέτερο pH. (αλκαλικό pH>7, όξινο pH<7, ουδέτερο pH=7)
Προσοχή: Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε χημικά απορρυπαντικά και καυστικά υγρά του εμπορίου, για κάποιο πρόβλημα που τυχόν υπάρχει. Σε ειδικές περιπτώσεις απαιτείται η γνώμη ειδικού.

Πως μπορώ να κάνω ανακαίνιση τα μάρμαρα του σπιτιού μου, αφού κατοικώ;

Τα έπιπλα μετακινούνται σε μία μεριά, και η επεξεργασία του μαρμάρου γίνεται χωρίς ακαταστασίες, λερώματα, και ζημιές. Και το σπουδαιότερο, χωρίς να χρειαστείτε καθαρίστρια για το σπίτι σας !  Το μαρμαρο, το μωσαικο, και τον ονυχα τον τριβουμε και τον γυαλιζουμε χωρις σκονη, ακόμα και μεσα σε σπιτια με τα επιπλα σας.  Εγγύηση οι δεκάδες πελατες μας.

Σε κάποιο(α) σημεία οι πλάκες έχουν ξεκολλήσει ή ραγίσει (σπασμένες).

Η βασική αιτία είναι η διαστολή με τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται ειδικά σε εξωτερικούς χώρους. Δημιουργούμε αρμό, κάτι σημαντικό που δεν εφαρμόστηκε σε παλιότερες κατασκευές. Υπάρχουν και άλλες αιτίες, όπως είναι η παρουσία υγρασίας κ.τ.λ.

Στα δάπεδα μου παρατηρώ πολλές ”τρύπες”

Αυτό δεν σημαίνει ότι το μάρμαρο δεν είναι καλό, ή ότι ευθύνεται ο ιδιοκτήτης. Τα πετρώματα αποτελούνται και άπο πρόσμικτα στοιχεία που είναι πιο ευαίσθητα στο χρόνο. Αυτό καλούμαστε να επιδιορθώσουμε.

Τι διαφορά έχουν οι μαρμαρίνες απο τα μάρμαρα;

Οι μαρμαρίνες είναι και αυτά μάρμαρα (ακανόνιστα), όχι ορθογωνισμένα που ενώνονται με τη βοήθεια κονιάματος.

Τι είναι η κρυσταλλοποίηση;

Η κρυσταλλοποίηση είναι μια επιπλέον εργασία που γίνεται στο ήδη γυαλισμένο μάρμαρο. Δίνει περισσότερη λάμψη, κάνει την επιφάνεια πιο ανθεκτική και στιλπνή, κλείνουν οι πόροι,(όχι αδιαβροχοποίηση) και δεν γλιστράει!
Απαγορεύεται σε εξωτερικούς χώρους, βεράντες κ.τ.λ.  Σοβαρό λάθος είναι να γίνεται κρυσταλλοποίηση σε μάρμαρα που δεν έχουν τριφτεί πρώτα και γυαλιστεί από τεχνίτη μαρμαρά  (ή για να ανακαίνιση σε μάρμαρα παλιά).

Τί μάρμαρο να χρησιμοποιήσω στο σαλόνι μου.

Μάρμαρο σκληρό να αντέχει στην έντονη χρήση, και στις τριβές.

Υπάρχει προστασία στα εξωτερικά μάρμαρα;

Αφού τριφτούν ή γυαλιστούν κάνουμε αδιαβροχοποίηση, που επαναλαμβάνουμε κατά αραιά χρονικά διαστήματα.

Υπάρχει υγρασία στα εξωτερικά μου μάρμαρα, πως μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό;

Με την μόνωση των πλακών. Αυτό επιτυγχάνεται από εμάς σε ταράτσες, βεράντες, εξωτερικούς χώρους, χωρίς να αχρηστευτούν οι μαρμάρινες πλάκες. Παραδίνουμε το δάπεδο μονωμένο ακόμα και αν ο παγετός δημιούργησε προβλήματα, χωρίς να σκεπάζουμε την ομορφιά του.

Θέλουμε να σας τονίσουμε πως κατά την διάρκεια του γυαλίσματος των μαρμάρων ή των μωσαϊκών επιφανειών, δεν δημιουργούμε σκόνη. Αυτό συμβαίνει διότι χρησιμοποιούμε ειδικές και εξειδικευμένες τεχνικές. Επομένως δεν είναι απαραίτητο να μετακινήσουμε έπιπλα ή να τα καλύψουμε.

Δουλειές μας συχνές ερωτήσεις γυάλισμα μαρμάρων
×