Συντήρηση μαρμάρινου δαπέδου

Το γυάλισμα των μαρμάρων είναι μια διαδικασία που αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά αυτών των πολύτιμων πετρωμάτων. Το μάρμαρο θεωρείται από τα πιο όμορφα και κομψά υλικά για την κατασκευή δαπέδων, τοίχων και διακοσμητικών αντικειμένων. Όμως, για να αποκτήσει ξανά τον λαμπερό του χαρακτήρα, απαιτείται ειδική περιποίηση και σωστό γυάλισμα.

Η διαδικασία του γυαλίσματος μαρμάρων απαιτεί επαγγελματικές γνώσεις και εξειδικευμένο εξοπλισμό. Συνήθως, η διαδικασία αρχίζει με τον καθαρισμό της επιφάνειας του μαρμάρου, αφαιρώντας τυχόν ρύπους, σκόνες και λεκέδες. Έπειτα, ακολουθείται μια σειρά από στάδια γυαλίσματος με χρήση ειδικών μηχανημάτων, αλοιφών και πολυτελών υλικών.

Η πρώτη φάση του γυαλίσματος περιλαμβάνει τη χρήση ενός ηλεκτρικού πολυμηχανήματος, το οποίο διαθέτει λείες πέτρες ή δίσκους. Αυτό το μηχάνημα αφαιρεί τις ατέλειες και τις ραβδώσεις από την επιφάνεια του μαρμάρου.
Η δεύτερη φάση του γυαλίσματος μαρμάρων είναι γνωστή ως “φινίρισμα”. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, χρησιμοποιούνται λεπτές αλοιφές ή μείγματα πολυαιθυλενίου για να δώσουμε λάμψη στην επιφάνεια του μαρμάρου. Αυτή η διαδικασία συνήθως εκτελείται με μηχανικά μέσα, όπως περιστροφικοί πάτοι ή μηχανές γυαλίσματος με πανί γούνα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά το γυάλισμα της δεύτερης φάσης είναι λεπτόκοκκες αλοιφές ή σκόνες που περιέχουν μεταλλικά άλατα και ουσίες που επιτυγχάνουν την επιθυμητή λάμψη και γυαλάδα στο μάρμαρο.

Γυάλισμα Corian

Το Corian είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό επιφάνειας που χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές, όπως πάγκοι κουζίνας, μπάνια και έπιπλα. Τοποθετούμε επιφάνειες Corian ή τις επισκευάζουμε και τις γυαλίζουμε με επαγγελματικά αποτελέσματα. Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι η εξής:

  1. Καθαρίζουμε την επιφάνεια: Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία γυαλίσματος, καθαρίζουμε το Corian με ένα ήπιο απορρυπαντικό και ζεστό νερό. Χρησιμοποιούμε ειδικά σφουγγάρια για να αφαιρέσουμε τυχόν λεκέδες, υπολείμματα τροφίμων ή άλλους ρύπους, χωρίς να προκαλέσουμε φθορά στην επιφάνεια.
  2. Αφαίρεση γρατζουνιών: Εάν υπάρχουν μικρές γρατζουνιές στο Corian, μπορούμε να τις αφαιρέσουμε με εξειδικευμένες τεχνικές.
  3. Γυάλισμα Corian επιφάνειας: Εφόσον έχουμε πραγματοποιήσει όλη την απαραίτητη προεργασία, γυαλίζουμε και επαναφέρουμε την επιφάνεια στην αρχική της μορφή.

Γυάλισμα μωσαϊκών

Το γυάλισμα μωσαϊκών είναι η διαδικασία ανάδειξης της λάμψης και της ομοιομορφίας της επιφάνειας των μωσαϊκών. Αποτελεί σημαντικό βήμα στο τελικό στάδιο της εγκατάστασης των μωσαϊκών και τους προσδίδει μια εντυπωσιακή όψη.

Η διαδικασία του γυαλίσματος μωσαϊκών μπορεί να περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

  1. Καθαρισμός: Η επιφάνεια των μωσαϊκών πρέπει να καθαριστεί προσεκτικά προτού ξεκινήσει η διαδικασία γυαλίσματος. Αφαιρούνται οι ενδεχόμενες κηλίδες, σκόνη ή λεκέδες που μπορεί να υπάρχουν.
  2. Εφαρμογή γυαλιστικού υλικού: Συνήθως χρησιμοποιείται γυαλιστική πάστα ή υγρό γυάλισμα για την ανάδειξη της λάμψης των μωσαϊκών. Το υλικό αυτό εφαρμόζεται στην επιφάνεια των μωσαϊκών και στη συνέχεια απλώνεται και γυαλίζει με τη χρήση ειδικών εργαλείων, όπως γυάλινων ή μεταλλικών πλακετών.
  3. Σφράγισμα: Κατά το τέλος των εργασιών του γυαλίσματος, σφραγίζουμε τις επιφάνειες και κάνουμε αδιαβροχοποίηση ώστε να τις προστατέψουμε από εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν φθορά.

MarmaraService.gr

Στην MarmaraService διαθέτουμε πολυετή εμπειρία ώστε να αναλάβουμε την συντήρηση και το γυάλισμα των μαρμάρων και των μωσαϊκών σας. Μπορείτε να δείτε δείγματα εργασιών μας ΕΔΩ

×